Wednesday, March 2, 2011

This is a true MIRACLE from The One Up There..

ALHAMDULILLAH..TERIMA KASIH ALLAH..

Itu saja ucapan yang meniti di bibir sejak petang tadi..
Tiba-tiba rasa sebak.. Saya selalu cuai dengan suruhanNya.. selalu sangat.. laranganNya, yang tulah yang saya suka..

Subuh hampir2 nak terlepas.. Selalu macam tu.. Lepas je solat, terdengarlah bunyi jam solat digital menandakan waktu syuruk.. Astaghfirullah.. Astaghfirullah.. Kadang2, niat nak bangun pukul 4 pagi, nak solat, tapi bila alarm clock bunyi, saya tekan off,sambung tidur.. Astaghfirullah.. Astaghfirullah.. Kadang2 pakai baju, ingat nak cantik je.. Tak perasan pakaian tak berapa nak cukup syarat.. Astaghfirullah.. Astaghfirullah.. Bab study pulak? Memang takde kesungguhan lansung.. Facebook and shopping online 24hours.. Masa nk tulis blog lg..hadoi.. Astaghfirullah.. Astaghfirullah..

Instead of that, awak tau Allah bagi apa kat saya? Saya lulus exam Selanjar 3.. Ada improvement, dulu dpt C, sekarang dapat B.. Saya lulus ketiga-tiga soalan osce clinical.. Yang paling terharu, long case exam, dapat A.. Tanpa preparation apa2.. Subhanallah!! Ya Allah!! Ya Robbi!!  Rezeki yang tak ternilai.. Kejayaan ini ujian besar buatku Ya Allah.. Saya rasa sedih sangat.. Rasa sebak.. Saya buat Dia murka, tapi dia tetap bagi saya cahaya.. terang pulak tue.. T_T

Ya Allah, terima kasih atas kejayaan ini.. ALHAMDULILLAH.. segala puji-pujian buatMu Ya Tuhan..
Moga dengan apa yang Kau kurniakan buatku hari ini dapat membuka hatiku untuk menjadi hambaMu yang sebenar-benarnya.. Istajib Dua'ana Ya Allah.. Ameen

P/S: Terima kasih dr yeop.. Saya sangat menghargai jasa dr.. Saya tergagap-gagap time long case, tapi dr tetap bermurah hati dan berlembut hati.. Harap sangat2 dapat belajar dengan dr yeop taun depan.. and dapat jadi  examiner saya lagi.. =)) *ehem saya ada baca satu ayat suci Quran time exam hari tu..ma cakap ayat tu dapat lembutkan hati examiner..hee..jeng2* Nk tau cite psl long case, klik sini ok..

Tadi tengok BersamaMu TV3, pkl 9.30malam.. Nasib baik roomate sy cakap dia nmpak dr yeop masa iklan tv3.. dari pukul 8malam saya tunggu nak tengok dr yg sgt berbaik hati ni.. Kenapa dr nampak skema sgt dalam bersamamu? mungkin selaras dengan tema program ek..hee

NF1 = Neurofibromatosis Type 1



Semoga Allah memberkati Dr!! Dr kalau nak suh saya belanja Pizza, roger k..

10 comments:

FurBall said...

sila belanja sy pizza...

yours truly..
dr.yeop.

Atuk Jak said...

Tahniah!!...smalam kawe tgok TV3...napok Dr ni..xseko hari ni tubik dale blog demo...hahaha...

Fadzleen Ezyani said...

FurBall: aku tgk cam lain je muka hang ngan muka dr tu..haha..aku kena pastikan dulu baru bleh belanja..

Fadzleen Ezyani said...

Atuk Jak:

Mekasih daun keladi.. well, kawe meme reporter yg pantas.. wat liputan slaluh..hee tp bukan liputan psl budok tu, tp liputan psl dokter..haha.. tu la dr examiner kawe.. best woo dpt dia.. Dio paka wi jah sero markah, malas nak baso nga budok2..hehe

Atuk Jak said...

samo2...tu la...kalu semua Dr kat usm ni mcm dio ke bagus...baru APEX...hahaha..

Naddo said...

Congratzz onnie! Even sy surgeon jgk.. Tp sy tak dpt A mcm u.. Hee :)

dii hidayah said...

Congratess akak. well done! :))

Fadzleen Ezyani said...

atuk jak: kalu semua dr kt usm cam dr ARI ni, meme bahagia la.. semua ore dapat A..hee

Fadzleen Ezyani said...

Naddo: Sebenarnya x mintak org ucap tahniah pn.. sbb i rasa itu adalah satu luck je.. sbb dpt dr baik kan.. hmmm.. papepon, mekaseh! dan sekali lagi, ALHAMDULILLAH..xpe naddo.. my PA penah cakap, nnt kita jadi dr, patient tak akan tanya, "dr, dulu time exam long case dpt A ke B ke C? saya nak dr yg dapat A je".. no such thing ok! Yg penting kita serve yg paling best dan tip top.. =)) Jom strive for pro!!!

Fadzleen Ezyani said...

Dii: mekaseh adik junior.. hehe.. mesti rajin clerk patient dr sekarang tau! Korang pun maybe ada long case jgk nnt.. Kalau praktice dr skrg, InsyaAllah ok.. kitorang yg 3rd year ni mmg x praktis..skarang terhantuk baru terngadah..kehkeh.. ;D

Awak mungkin suka baca ini :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Please click 'Older Posts'
The Loner says Thank You =)