Sunday, May 29, 2011

Drive lah dengan berhemah!

Salam..

Dua tiga hari ni, jalan kb jam nyaaaa laaa haii..
Cuti sekolah seminggu je.. Yang cuti tu budak-budak sekolah..
I wonder la kann.. Mak ayah budak tu cuti sekolah jugak ke?
Kalau yg kerja cikgu tu, memang tak dapat dinafikan lah kan..
Kereta kat atas jalan mostly no plat luar..
I ni dah la drive Cik DAH si kancil tu je.. kalau jalan jam, temperature naik separuh..
Bahaya tu beb! I dah la drive sorang2.. dibuatnya Cik DAH pengsan tengah jalan mcm mana?

Pastu sebab jalan jam, suka hati je diorang main himpit2.. main asak2..
Pastu potong queue sebelah kiri..
Mentang-mentanglah tengok drebar pompuan eh? Kereta penuh bunga2.. Bawak kancil lak tu..
Ingat u tu manly sangat? Pakai Honda? Pakai Toyota? tengok2 pinjam ayah punya je..

Yg potong2 queue tu, jangan harap lah i nak bagi jalan ok! U asak i, i lagilah nak asapkan u!
I nampak je mcm perempuan melayu terakhir.. U tak nampak lg ke'manly'an i..
Kalau bab drift, i akan bertukar menjadi seorang yg berjiwa kental.. 

Sejak kebelakangan ni, kalau bawak kereta je, mesti rasa panassss je..
Nak buat macam mana.. Bawak kereta tak ada etika lansung..
For me, boleh bawak laju..*sebab i pun bawak laju..ngeeee*, tapi kena berhemah la bro!
Ingat lu sorang je ke nak cepat? Gua ni dah la temperature kereta naik, temperature hati pun mendadak naik der..

Pernah sekali tu, dah la i nak cepat.. Traffic lite pulak macam 2 saat je lampu hijau.. Lampu merah 2 jam..
Pastu ada pulak mamat tu main asak kat tepi.. Alaaaahh, bawak satria je pon!
Dia dah lepas, gua ni yang tak lepas2, tengok2 dah lampu merah!!
Dan I dah belajar benda baru semenjak dua menjak ni..
Honn panjang-panjang.. Ponnnnnnnnnnnnn!!
Kalau dah masuk tahap hon tu, memang temperature sakit hati gua tahap amaran bahaya musim banjir la tu..

Ada satu lagi situasi, yg jenis bawak awek hot kat sebelah..
Pastu aci drive gear 2.. Pastu guna lorong kanan..
 Eeeeeiiiiiii laaaaaaa.. yang ni lagilah gua rasa nak picit hon yang keluar suara gangster cakap
"Ingat jalan ni bapak awek lu yang punya? Pigiraaaahhh"
Bawak awek lah konon! Ingat gua tak tau? Dah la pinjam kereta bapak, bapak isi minyak kereta, nak pegi dating mintak duit bapak.. Pastu buat maksiat.. Pigiraaaahhh..
Kalau mati tengah jalan, mmg mati katak lah..
Buat dosa bawak awek yg tak halal dan dosa buat org sakit hati sebab bawak slow tahap kura-kura..
Double dosa..

Last sekali, kalau drive tu, tolonglah respek pengguna jalan lain..
Ingat lu sorang ke bayar cukai jalan..
Tolonglah! I cukup benci orang lelaki yang saja nak ambik kesempatan kat driver wanita..
Kalau driver pompuan yg memang jelas terang lagi nyata bawak kereta mcm siput tu takpela jugak..
Kalau jenis yang macam ni, i pun rasa nak letak bom jangka bawah kereta dia, biar cepat lenyap sikit..

Tolong ye.. Pandulah dengan berhati-hati dan berhemah..

Mula2 masih senyum..

Inilah ekspresi muka time orang nak asak kereta kita, dan kita nak asak die balik..  Garang lagi bengis..

~Thanks for reading~

By, pakar undang-undang jalan raya.. ;D

3 comments:

syifaa said...

berhati-hati dijalan raya ye cik ni nie,..huhu,kete byk cuz pakat nk g bekwoh,..byk dooh invitation owg kahwin,huhu..=)

syifaa said...

berhati-hati dijalan raya ye cik ni nie,..huhu,kete byk cuz pakat nk g bekwoh,..byk dooh invitation owg kahwin,huhu..=)

Fatin Sakura said...

huhu..taw takpe...diorang suke ati jer duduk atas jalan mcm diorang suke... skrng ni sapa2 yng buat Sakura x puas ati je, Sakura post no kreta die kat facebook..baru puas hati sket...hahaha

Awak mungkin suka baca ini :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Please click 'Older Posts'
The Loner says Thank You =)