Wednesday, October 12, 2011

Jodoh

Salam..

Waaaa lamanyaaa x update blog.. tetiba terus keluar tajuk J.O.D.O.H
Teeheee.. saya taktau kenapa minggu ni semua orang asyik bercakap pasal jodoh, asyik bertanya saya dah berpunya atau masih single, bertanya bila saya nak cari pakwe, even patient saya di hospital pun suruh saya cari jodoh yang dekat2, siap nak tolong saya carikan jodoh..

Dan diri saya sendiri pulak, dah mula terfikir umur 21 ni dah patut ada pasangan hidup ke? Saya rasa macam masih baby, sebab mak saya selalu cakap saya masih baby.. hihi.. baby tak kan nak couple2 plak? hihi.. Pastu saya terfikir, kawan-kawan saya dah ada pilihan masing-masing, tunggu masa aje.. Ada yang dah bina masjid pun, ada yang tunggu tarikh aje untuk melansungkan hari indah mereka.. Dan saya? Masih disini.. Hahaha..

Hari tu, roomate saya (roomate baru!! and i like her) tanya, Onie, bila lagi? sekarang dah 4th year.. nanti nak grad dah, kita doktor, susah nak cari pasangan time dah kerja.. Waaaahhhh, buat saya terfikir sekali lagi.. Tapi nak buat macam mana, mungkin belum tiba masa untuk saya.. Hati saya belum terbuka, mungkin belum ada yang berjaya membuka hati saya.. Dan saya happy dengan hidup saya sekarang.. Insyaallah, kalau dah jodoh, cepat atau lambat, dia sudah tertulis untuk kita..

Jadi, kesimpulanya, setelah diajukan soalan bertubi-tubi tentang hal jodoh, saya dengan rasminya membuka hati saya untuk cuba memahami semua orang.. Hihi.. I don't want to take people for granted, i want to appreciate every single person, because if i don't, i might missed the pearl when i'm so busy collecting the stones.. =)



Thanks for reading..

4 comments:

LaLaLOLa said...

Salam ziarah...
Kalau dah jodoh, tak kemana... itu kan kerja tuhan :)

Anonymous said...

salam
kak ader adik lelaki medic(usm) final year,fadzleen tntu kenal.my mum pun dah mula suruh dia cari jodoh.(haha.)..u know apa adik kakak ckp.dia tak nk budak2 medic pompuan ,ckp pandai,susah nnt queen control.(haha) my mum ckp dah dia org (girl)belajar pandai,tentu ler dia org cakap pun pandai.

Fadzleen Ezyani said...

LalaLola: ye, betul tu.. ajal maut jodoh pertemuan di tangan Tuhan.. thanks sbb sudi singgah blog x ni.. =)

Fadzleen Ezyani said...

Akak anonymous:

aaar segan lah pulak ada org baca post ni.. hihi.. sape adik akak tu? mungkin ada yg sy kenal, tp ramai yg sy tak kenal.. sbb tu hidup sy x berkembang.. hihi.. biasala tu kak.. sape lah yg nak amek doktor sbg calon isteri kan.. redha je lah.. hihi.. by the way, thanks sbb singgah sini..

p/s: kalau akak letak nama, lg best.. tak lah saya letak nama akak anonymous.. hihi..

Awak mungkin suka baca ini :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Please click 'Older Posts'
The Loner says Thank You =)